Βρισκεται σε φορμα ο εγκεφαλος σας; Iq Τεστ νοημοσύνης για μικρούς και μεγάλους

Iq τεστ νοημοσύνης για μικρούς και μεγάλους.

Τεστ Νοημοσύνης για ενήλικους

Το τεστ ευφυίας αποτελείται από 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να κάνετε το τεστ. Φροντίστε να απομονώσετε παράγοντες που θα μπορούσαν να αποσπάσουν τη συγκέντρωσή σας. Τα αποτελέσματα της iq δοκιμασίας υπολογίζεται με βάση την κλίμακα Wechsler, δηλαδή το μέγεθος που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από ψυχολόγους στις αγγλοσαξονικές χώρεςΓια να κάνετε το τεστ, το πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να υποστηρίζει JavaScript.

Τεστ ευφυΐας iq για ενήλικους και παιδιά
Τεστ ευφυΐας iq για ενήλικους και παιδιά


τεστ νοημοσύνης iq
IQ Τεστ νοημοσύνς για ενήλικους

Your IQ is:Αποτελέσματα
146 and higher – intellectual genius. 130-145 – high intelligence. 115-130 – above-average intellect. 85-115 – average result. Below 85 – low intelligence.
Copyright by Ty, Design by flankerds.com
Κάντε το τεστ >> Βρισκεται σε φορμα ο εγκεφαλος σας; Τεστ νοημοσύνης για μικρούς και μεγάλουςΤεστ Νοημοσύνης για παιδιά 5 έως 11 ετών

Τα παρακάτω κείμενα καθώς και τα τεστ είναι τμήμα από το τεύχος του περιοδικού ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ", με τίτλο "ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΣΑΣ" που εκδόθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1982, με πρόλογο και επιμέλεια του Ιατρού  Νίκου Μανούσου.
Το τεστ αυτού του κεφαλαίου δεν είναι ένα πλήρες I.Q. τεστ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκεται πιο κοντά στις δοκιμασίες του Raven, ελέγχοντας ορισμένα μόνο στοιχεία νοημοσύνης. Το τεστ είναι για  παιδιά ηλικίας 5 ως 11 χρόνων, και η προγνωστική του αξία είναι οπωσδήποτε περιορισμένη. 'Όσο μικρότερη άλλωστε είναι η ηλικία του παιδιού, τόσο λιγότερο αξιόπιστα είναι τα αποτελέσματα κάθε I.Q. τεστ.
Αυτό πού θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα αποτελέσματα τής παρακάτω δοκιμασίας δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να επηρεάσουν τη συμπεριφορά σας προς το παιδί. Στην περίπτωση πού η βαθμολογία του είναι πολύ χαμηλότερη από το μέσο όρο, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο παιδιών, πού θα ελέγξει την ευφυΐα του παιδιού σας με πιο αντικειμενικό τρόπο και κάτω από καλύτερα ελεγχόμενες συνθήκες.

Τρόπος Διεξαγωγής του Τεστ

Το τεστ αποτελείται από 30 σειρές σχημάτων, κάθε μία από τις οποίες έχει ένα κενό τετράγωνο. Θα ζητήσετε από το παιδί να συμπληρώσει το τετράγωνο αυτό ζωγραφίζοντας το σχήμα πού κατά τη γνώμη του ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Για να το βοηθήσετε να καταλάβει καλύτερα, μπορείτε να συμπληρώσετε το πρώτο σχήμα εσείς. Στις επόμενες δοκιμασίες όμως απαγορεύεται να το βοηθήσετε ή να του λέτε αν η απάντηση πού έδωσε είναι σωστή ή λανθασμένη. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση του τεστ, αλλά αν το παιδί "κολλήσει" για αρκετά λεπτά στην ίδια δοκιμασία, μπορείτε να του πείτε να συνεχίσει στην επόμενη. Η κάθε δοκιμασία είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη. Όταν το παιδί αρχίσει να συναντά δυσκολίες, θα πρέπει να του τονίσετε ότι στην πραγματικότητα οι δοκιμασίες αυτές είναι για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Αν το παιδί αποτύχει σε πέντε συνεχόμενες δοκιμασίες, θα πρέπει να τερματίσετε την εξέταση, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να του δημιουργήσετε αίσθημα ανεπάρκειας. Οι σωστές απαντήσεις, καθώς και ο τρόπος βαθμολόγησης αναφέρονται στο τέλος της σελίδας