Δωρεάν Iq Test (Αναλογιών, 126 IQ, 25 ερωτ, 12 λεπτά)

Δωρεάν IqTest (Συσχετίσεων, 126 IQ, 25 ερωτ, 12 λεπτά)

Αυτή η εξέταση αξιολογεί την ικανότητα του υποψηφίου να ανακαλύπτει συσχετίσεις σε καταστάσεις για τις οποίες διαθέτει ελάχιστες γνώσεις. Σε κάθε ερώτηση δίνεται μια γνωστή σχέση όπου το σχήμα (1) σχετίζεται λογικά με το σχήμα (2) όπου θα πρέπει να την ανακαλύψετε ώστε να συμπληρώσεται την επόμενη σχέση μεταξύ του σχήματος (3) με κάποιο από τα σχήματα -A, B, C, D, E- συμπληρώνει λογικά την ακολουθία. Ακολουθούν τρία λυμένα παραδείγματα εξοικείωσης. Η διάρκεια του τεστ είναι 12 λεπτά για 25 ερωτήματα ευφυϊας και το μέγιστο σκορ που μπορεί να επιτευχθεί είναι 126 iq στην κλίμακα Stanford-Binet, αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στο 5% του πληθυσμού (5 στα 100 άτομα). Παρόμοιο τεστ έχει χρησιμοποιηθεί στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας. Όποιος επιθυμεί να μετρήσει επακριβώς τον δείκτη νοημοσύνης του ή πετύχει τέτοια βαθμολογία που τον κατατάσσει στο >=95% του πληθυσμού - μπορεί να απευθυνθεί στην Ελληνική Μένσα (http://www.mensa.org.gr/) ή σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο.

Παραδείγματα:

Δωρεάν IqTest - Παράδειγμα 1
Το σχήμα (1) σχετίζεται με το σχήμα (2), όπως το σχήμα (3) με το σχήμα (C). Και στις δύο περιπτώσεις παρατηρούμε την σμίκρυνση του αρχικού σχήματος.

Δωρεάν IqTest - Παράδειγμα 2
Το αρχικό σχήμα συμπεριλαμβάνεται σε έναν κύκλο, επομένως η σωστή απάντηση είναι το A.

Δωρεάν IqTest - Παράδειγμα 3
Συμπληρώνουμε τις διακεκομμένες γραμμές. Στην πρώτη περίπτωση σχηματίζεται ένα τετράγωνο ενώ στην δεύτερη ένας κύκλος. Σωστή απάντηση το A.

Δοκιμάστε το iqtest